Wij tonen wel het gehele plaatje


Wij tonen wel het gehele plaatje

November 2019: ‘Morgen wordt het beter’. Ik beloofde de hemel op aarde… Wist ik veel wat ons te wachten stond. Wat met het achtste gebod: ‘Vlucht de achterklap en ’t liegen’? Ik heb gelogen en dat spijt me enorm. Er rest mij maar één ding. Het boetekleed aantrekken en deemoedig toegeven. ‘Ik ben een leugenaar’.

In ‘Leugenaar ‽’ neemt Detavernier je op zijn geheel eigen wijze mee in zijn wereld vol leugens en bedrog. Linkse kerken en rechtse heilige huisjes moeten eraan geloven. Peter filtert en fileert, charmeert en bruuskeert. Hij vertelt over hoe zijn leven is gelopen of had kunnen lopen. Waarheden en waanbeelden. Jongensdromen en jeugdidolen.

‘Leugenaar ‽’ wordt een avond vol amusante akkefietjes, soms met scherpe randjes, soms gênant, zeker plezant. Een ding is zeker na 3 jaar herrijst Peter in ‘De Feniks’ en dit terwijl de keizer bouwt aan zijn tempel.

Wij zien je graag nu, maar ook in november.

Peter speelt.